48,6149$%0,20
56,2280€%-0,16
65,7373£%0,04
6.741,33%-0,64
11.037,00%0,26
3836745฿%2.97814
02:00
İYİ Parti Düzce İl Başkanı Demet Demir Boşver, Düzce’de uzun süredir gündemde olan Eski Sanayi Sitesi’nin dönüşüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak, esnafın mağdur edilmemesi için hazırladıkları 10 maddelik çözüm önerisi paylaştı.
DMHA DÜZCE – Boşver, dönüşüme karşı olmadıklarını ancak sürecin adil, şeffaf ve esnafın haklarını koruyacak şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. İYİ Parti’nin önerileri arasında mülk sahibi ve kiracı esnafın ayrı ayrı değerlendirilmesi, kiracı esnafa uzun vadeli ödeme veya uygun bedelli kiralama modeli sunulması ve BELTAŞ tarafından yapılan iş yerlerinin maliyetlerinin şeffaf şekilde açıklanması yer aldı.
Esnafın statüsü ayrı ayrı belirlenmeli.
Kiracı esnaf için özel model oluşturulmalı.
BELTAŞ dükkânlarının fiyatlandırması şeffaflaştırılmalı.
Bağımsız değerleme yapılmalı.
Hak sahibine gerçek alternatif sunulmalı.
Yeni işyeri hazır olmadan esnafın faaliyeti durdurulmamalı.
Taşınma maliyetine destek verilmelidir.
Eski Sanayi’nin geleceği açıkça ilan edilmelidir.
Esnaf-belediye ortak komisyonu kurulmalıdır.
Tahliye son aşama olmalıdır.İYİ Parti Düzce İl Başkanı Demet Demir Boşver açıklamasında, “Biz dönüşüme karşı değiliz. Biz adaletsiz dönüşüme karşıyız. Biz esnafın emeğinin yok sayılmasına karşıyız. Biz ‘önce çıkaralım, sonra bakarız’ anlayışına karşıyız” ifadelerini kullandı.
Düzce’nin gelişmesine ve modernleşmesine karşı olmadıklarının altını çizen Boşver, dönüşüm gerçekleştirilirken yıllardır bölgede alın teri döken esnafın borçlandırılmaması ve kaderine terk edilmemesi gerektiğini belirtti.
Boşver, İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, “Bizim için mesele sadece bina değildir. Mesele emektir, alın teridir, esnaftır ve Düzce’nin geleceğidir” dedi.

Başkan Özlü Bolu İle Düzce Arasında Gerilime Mi Zemin Hazırlıyor?
1
Başkan Özlü’nün “Klavye Kahramanları” Sözleri Kime? Eleştirilerin Muhatabı Düzceliler mi?
2
Milletvekili Ercan Öztürk’ün Bulunduğu Araç Kaza Yaptı
3
Körpeşler Mahallesi’nde Osman Uzun Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı
4
Başkan Özcan Dağıstanlı: “Yeni Parti Herkesin Partisi, Hedefimiz İktidar”
5
Düzce’de Yükümlülere Bilinçli İlaç Kullanımı Eğitimi Verildi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.